Misija i vizija

Što znači to "pripitomiti"?
“To je nešto što se davno zaboravilo”, reče lisica. “To znači »stvoriti veze«…”
“Stvoriti veze?”
“Naravno”, reče lisica. “Ti si za mene samo mali dječak sličan stotinama tisuća drugih dječaka. I ti mi nisi potreban. A ni ja tebi nisam potrebna. Ja sam za tebe samo lisica slična stotinama tisuća lisica. Ali, ako me pripitomiš, biti ćemo potrebni jedno drugom. Ti ćeš za mene biti jedini na svijetu. Ja ću za tebe biti jedina na svijetu…”

Antoine de Saint - Exupery, Mali princ

 

Što zapravo znači "pripitomiti", uspostaviti odnos, veze, graditi prijateljstva, upoznati sebe ... ?

Ideja vodilja (misija) Centra Lanterna su osvještene, sretne i odgovorne osobe, osobe koje uživaju u istinskom kontaktu s drugima i sa sobom. Smatramo da svatko od nas zna odogovor koji traži, ali ponekad nam treba usmjeravanje i malo podrške da uspijemo pogledati u pravom smjeru za odgovorom koji tražimo.

Pružanje psihosocijalne podrške osobnom rastu i razvoju provodimo kroz grupni i individulani, savjetodavni i psihoterapijski rad. U radu s ljudima dajemo naglasak iskustvenom učenju, koje počiva na teorijskim podlogama iz psihologije i humantističko orijentiranih psihoterapijskih pravaca. Kroz rad, pojedinci bolje upoznaju i prihvaćaju sebe, svoje i emocije drugih ljudi i osvještavaju unutarnje prepreke uspostavljanju odnosa s drugima.

Vrijednosti koje promičemo kroz naš rad su humanistički pristup, poticanje i ostvarivanje potencijala i uspjeha temeljenog na vlastitim kompetencijama i interesima.