Postoji trenutak u životu kad poželimo zastati i vidjeti gdje se nalazimo, što želimo i čemu stremimo. Naš cilj i svrha možda nam neće uvijek biti jasni, ali osjećati ćemo potrebu za promjenom i želju da nešto poduzmemo. Taj trenutak susreta sa sobom može potaknuti osjećaje i osnažiti potrebe koje su nam ranije bili nepoznate. Može otvoriti vrata koja su do tada bila zatvorena i posvjetliti puteve koji su bili zakrčeni automatizmima svakodnevice.

Udruga Lanterna otvara siguran prostor za razna istraživanja sebe, propitivanje svojih vlastitih stavova i uvjerenja te za ojačavanje unutarnjih snaga. Kao što su lanterne i njihove svjetlosti same po sebi lijepe i jednostavne, tako u radu nastojimo podsjetiti na ljepotu i jednostavnost koju bazično imamo u sebi, svatko od nas. Svjetlo lanterne osvjetljava dijelove na koje bi se mogli više usmjeriti i povećati svjesnost o njihovom postojanju. Daje dovoljno sigurnosti za ostajanje na jednom mjesto te istovremeno otvara mogućnost da se pomaknemo, zakoračimo, ohrabrimo, uz osjećaj da se,  kad god je potrebno, možemo vratiti pod svjetlost lanterne.

To svjetlo se stvara i gradi našim zajedničkim radom ...

Novosti i obavijesti

O psihoterapiji...

Geštalt

Gestalt psihoterapija je humanistički psihoterapijski pravac, koja ima niz oblika i podvrsta: individualna i grupna psihoterapija, terapija za djecu, terapija parova i obiteljska terapija, coaching.

sav tekst...

Realitetna

Realitetna terapija je psihoterapijski pristup u kojem se terapeut kroz proces samoprocjene, a preko teškoća koje klijent izražava i navodi, povezuje s klijentom.

sav tekst...

Terapija igrom

Terapija igrom je terapijski pristup koji se temelji na razvojnim postavkama, odnosno polazi od činjenice da je igra najprirodniji način izražavanja i učenja djece.

sav tekst...